Hoe voeg ik een Instagram-feed toe aan mijn webwinkel?

Toegevoegd door TheShopbuilders op

Instellen van Instagram feed met behulp van SnapWidget.com

Om de Instagram feed op je site weer te laten geven kun je gebruik maken van SnapWidget. Op deze site kun je onder je eigen account de feed aanmaken en vorm geven.

Ga naar snapwidget.com om je eigen account aan te maken. Klik hier op “Sign Up” en maak je account aan.

Screen Shot 01-05-18 at 11.00 AM

Gratis Widget aanmaken
Nadat je ingelogd bent kun je een gratis Widget aanmaken door middel van de knop “Created a new widget“.

Screen Shot 01-05-18 at 11.01 AM

Vul daar je Instagram-gebruikersnaam in en stel de gewenste opmaak van de feed in.

Screen Shot 01-05-18 at 11.03 AM

Klik daarna op de knop “Get Widget” en de code wordt getoond. Kopieer deze code, zodat we deze in de volgende stap in je webwinkel kunnen plakken.

Screen Shot 01-05-18 at 11.10 AM

Het plaatsen van de Instagram Widget in je webwinkel
Log in op het controlepaneel van je webwinkel. Ga daarna naar Winkel –> Inhoud –> Widgets. Zoek in de lijst naar de widget “Tekst” en klik daarachter op [Wijzigen].

Screen Shot 01-05-18 at 11.06 AM

Klik vervolgens op het tabblad “Nog één toevoegen” om een nieuwe tekst-widget aan te maken.

Screen Shot 01-05-18 at 11.07 AM

Klik in de grote tekst-editor op het knopje “Code” (linksboven):

Screen Shot 01-05-18 at 11.08 AM

Plak vervolgens de code van SnapWidget in het invoerveld. Heb je meerdere talen, vergeet dan niet de code toe te voegen aan de overige taal-tabbladen.

Screen Shot 01-05-18 at 11.11 AM

Stel als laatste in waar je de tekst-widget terug wilt laten komen. Wil je de Instagram-feed bijvoorbeeld weergeven onderin de homepagina, dan selecteer je bij “Soort pagina” “Home” en  bij “Positie” “Content onderaan“.

Screen Shot 01-05-18 at 11.13 AM

Klik op Opslaan. Je hebt zojuist met succes je eigen Instagram-widget toegevoegd! :)