Hoe stel ik mijn mail in op een Android

Toegevoegd door TheShopbuilders op

Hoe stel ik mijn zakelijke mail in op een Android toestel?

In dit artikel wordt beschreven hoe je je zakelijke e-mail adres kan instellen op een Android toestel.
Allereerst open je je mailprogramma. (In deze uitleg wordt gebruik gemaakt van de App: Samsung Mail).

SamsungMail

Handleiding E-mail 0

Vervolgens klik je op  de knop “Nieuw account toevoegen

Handleiding E-mail 1

Hier vul je het e-mail adres en wachtwoord in wat je van ons hebt gekregen na de aanvraag. Klik na het invoeren van het e-mail adres en het wachtwoord op de knop “Handmatig Instellen“. Er opent een venster.

In dit venster kies je voor de “IMAP-account” optie.

Handleiding-E-mail-21

Nu kom je bij de instellingen terecht voor de mail. Hierin voer je bij E-mail adres en Gebruikersnaam het e-mail adres in. Let op: Bij IMAP-server en SMTP-Server moet je mail.jouwdomeinnaam.nl invoeren (Niet letterlijk overtypen, maar op de plek van “jouwdomeinnaam” moet ook jouw domeinnaam komen te staan).

imap1Handleiding-E-mail-41

Nadat deze velden zijn ingevuld, klik je op de knop “Inloggen“. Nu staat je mail succesvol ingesteld op je Android toestel!
PS: als je webshop een SSL-certificaat heeft, kan het zijn dat je bij de mail ook als beveiligingstype SSL-certificaat moet selecteren om het werkend te krijgen. Ook de poorten zijn dan anders in combinatie met SSL-certificaat. Inkomende server is het: 993 en voor de uitgaande server is het: 587