Marktplaats Admarkt / 2dehands.be – Documentatie

Toegevoegd door TheShopbuilders op

Om je producten automatisch te koppelen aan Marktplaats Admarkt en/of 2dehands.be kun je gebruik maken van onze handige add-on. Zodra je de add-on hebt aangeschaft installeren wij de Marktplatas / 2dehands.be koppeling (op werkdagen) binnen 24 uur in je webwinkel.

Voor deze add-on is een Marktplaats Admarkt account of een 2dehands.be Admarkt account verplicht. Je kunt deze aanmaken via de volgende links:

– Marktplaats Admarkt: https://www.marktplaatszakelijk.nl/admarkt
– 2dehands Admarkt: https://www.2dehandszakelijk.be/admarkt

Nadat de koppeling is gelegd ga je in het controlepaneel van je webwinkel naar Winkel –> Inhoud –> Widgets –> Marktplaats / 2dehands.be – Koppeling –> [Wijzigen]. Je ziet daar een aantal tabbladen. Het team van TheShopbuilders stelt de standaard “Instellingen” samen met jou tijdens de installatie van de add-on.

instellingen-marktplaats-admarkt-2dehands

Categorie toevoegen

We zijn nu klaar voor de volgende stap: het instellen van een Marktplaats categorie. Je kunt dit doen door rechtsboven op de blauwe knop “Categorie toevoegen” te klikken:

marktplaats admarkt 2dehands webwinkel koppeling

Er opent zich nu een nieuwe pagina. Op deze pagina zie je alle Marktplaats / 2dehands categorieën en kun je aan die categorieën een CPC (Cent per Klik) instellen

Screen Shot 07-10-19 at 01.21 PM

Let op: vul bij CPC de cent per klik op, zonder komma’s of punten. In bovenstaand voorbeeld zijn de kosten per klik 20 cent voor alle product-advertenties die wij straks onder de categorie “Antiek | Meubels | Kasten” laten vallen. Dat betekent dus dat iedere keer dat een klant op jouw advertentie klikt, je dat 20 cent per klik kost.

Selecteer vervolgens daaronder de verzendmethode die je voor alle advertenties in deze categorie wilt hanteren.

Klik uiteindelijk op “Bewaren” rechtsboven. De categorie heeft nu de juiste instellingen.

Screen Shot 07-10-19 at 01.30 PM

Producten toewijzen aan een categorie

We gaan nu de producten in jouw webwinkel toewijzen aan een categorie die je in de vorige stap hebt aangemaakt. Je kunt dit doen onder het tabblad “Producten toewijzen aan categorie”:

Screen Shot 07-10-19 at 01.31 PM

Vul in het veld achter “Categorie” de eerste paar letters van je webwinkel categorie in. Er opent zich nu een dropdown menu waar je de juiste categorie kunt selecteren:

Screen Shot 07-10-19 at 01.32 PM

Zodra je de juiste categorie hebt aangevinkt zie je alle producten die in deze categorie zijn geplaatst verschijnen. Selecteer de producten die je wilt onderbrengen in een Marktplaats categorie en selecteer helemaal onderin de Marktplaats categorie waaraan je deze wilt toewijzen:

Screen Shot 07-10-19 at 01.35 PM

Let op: klik je op “Bewaren” dan zal je product binnen 10 minuten aan je Admarkt worden toegevoegd. Is dit de eerste keer dat je gebruik maakt van onze Marktplaats add-on en wil je het liefst eerst testen, selecteer dan eerst één product. Je kunt later altijd nog extra producten toevoegen.

Ben je er klaar voor? Klik dan rechtsboven op “Bewaren“.

Screen Shot 07-10-19 at 01.36 PM

Je producten zijn nu toegewezen aan de juiste Marktplaats categorie. Je hoeft nu verder niets meer te doen! Binnen 10 minuten staan je productadvertenties in de Admarkt account.

Wijzigen/bekijken

Heb je een fout gemaakt of je een bepaalde advertentie verwijderen? Kijk dan onder het tabblad “Categorieën“. Je kunt hier je categorieën en producten wijzigen, bekijken en verwijderen.

Iets onduidelijk of werkt de module niet zoals verwacht? Neem dan gerust contact op met onze support.