Mail instellen in Outlook als IMAP account

Toegevoegd door TheShopbuilders op

Een e-mailaccount toevoegen aan Outlook

Klik binnen Outlook op BestandAccount toevoegen.

outlook1

Wat je vervolgens te zien krijgt is afhankelijk van uw versie van Outlook.
Deze handleiding gaat uit van Office 365 of Outlook 2016.
Vul allereerst het e-mailadres in dat je toe wilt voegen:

outlook2

PS: waar mijndomeinnaam.nl staat, vul je je eigen e-mailadres in.

Zet het vinkje aan bij “Geavanceerde opties” en klik op Verbinding maken.

outlook3

Selecteer op het volgende scherm het type “IMAP”.

Vul op het volgende scherm het wachtwoord in dat je van ons per mail hebt ontvangen. Zodra je dat hebt gedaan zal Outlook je mailbox toe gaan voegen. Als alles goed is gegaan krijg je daarna de volgende melding:

outlook4

Klik hier op Gereed. Je mailbox is nu toegevoegd!

(Fout)meldingen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gangbare foutmeldingen.

Fout: Certificaat melding
Als je deze melding krijgt, klik dan op “Ja“:

outlook5

Blijft deze melding terugkomen? Klik dan op “Certificaat weergeven” en installeer het certificaat op je pc.

Fout: Geen verbinding met server

Krijgt Outlook geen verbinding met de mailserver, dan wordt je gevraagd de gegevens opnieuw te controleren. Vul deze gegevens als volgt in (mits je geen SSL-certificaat hebt aangeschaft):

outlook6

NB: Vul overal waar “mijndomeinnaam.nl” staat je eigen domeinnaam in.

Heb je een SSL-certificaat dan kun je Outlook als volgt instellen:

outlook7

Mocht het nog niet werken, neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier of via onze livechat op www.theshopbuilders.com.