Hoe kan ik mijn webwinkel koppelen aan Google Search Console

Toegevoegd door TheShopbuilders op

Google Search Console is een gratis hulpprogramma van Google, speciaal voor webmasters. Iedere eigenaar van een webwinkel zou eigenlijk zijn webwinkel moeten koppelen aan dit handige programma van Google. Met Google Search Console krijg je inzichten in jouw webwinkel waarmee je verbeteringen kunt aanbrengen om je website te optimaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld zien of alle pagina’s van jouw webwinkel wel worden geïndexeerd door Google. Als dit niet het geval is, komt dit door een fout op de pagina. Ook kun je zien welke zoekwoorden worden gebruikt door bezoekers om op jouw webwinkel terecht te komen.

Hoe verbind ik mijn webwinkel met Google Search Console?
Jouw webwinkel koppelen aan Google Search Console (voorheen Google Webmaster Tools) is heel eenvoudig. Doorloop simpelweg de onderstaande stappen.

Stap 1: Inloggen

Als eerste log je in op Google. Je kunt inloggen via Gmail, Google+ of gewoon rechts bovenin op google.nl.
Als je geen Google-account hebt, dien je er een aan te maken. Ga naar Google.nl en klik op ‘Aanmelden’. Kies daarna ‘Een account aanmaken’ en vul het formulier in.

Stap 2: Aanmelden

Wanneer je bent ingelogd op jouw Google-account, ga je naar Google Search Console (https://www.google.com/webmasters/tools/). Vul daar je domeinnaam in en klik op de rode knop “Property toevoegen” om jouw website toe te voegen.

Google-Webmaster-Tools

Stap 3: Verificatie

Hierna zal je worden gevraagd om aan te tonen dat jij de eigenaar bent van de opgegeven website. Dit kan worden geverifieerd met behulp van je Analytics account. Klik bovenaan op het tabblad “Alternatieve methoden” en selecteer daar “Google Analytics”.

Google-Search-Console

Klik vervolgens onderaan op “Verifiëren”. Mocht je nog geen Analytics-account hebben dan zul je die eerst aan moeten maken. Lees hier hoe je dat precies kunt doen: Google Analytics koppelen aan mijn webwinkel.
Stap 4: Voltooien

Als dit eenmaal is gedaan, kun je op de knop Verifiëren klikken. Als alles is goed gegaan, zul je hierover een bericht te zien krijgen.

Conclusie
Google Webmaster Tools is een krachtig hulpmiddel voor eigenaren van webwinkels om te ontdekken hoe Google naar jouw website kijkt en om te weten te komen welke veranderingen je het beste kunt uitvoeren om jouw webwinkel nog beter te optimaliseren.